Waarom is de Stichting Suriprofs opgericht?

De stichting is in 1999 opgericht met als doel de betrokkenheid van de Suriprofs met Suriname tot uiting te brengen, om te helpen projecten in Suriname die iets met kinderen en jeugd te maken hebben van de grond te krijgen en om één keer per twee jaar met een selectie voetballers terug te gaan naar Suriname om de voetbalsport te promoten. Maar de Suriprofs zijn ook opgericht voor de ‘fatoe’ (gezelligheid).

 

“Opgericht in 1999 met als doel de betrokkenheid van de Suriprofs met Suriname tot uiting te brengen en projecten voor kinderen en jeugd van de grond te krijgen”

Suriprofs.

Op 9 november 2016 heb ik als voorzitter van de Stichting Suriprofs ons jubileum boek,  Suriprofs, van benefiet tot project mogen overhandigen aan Winston Bogarde, Edgar Davids en Aron Winter.  Het fotorijk boek vertelt in 190 pagina’s op een levendige manier over het ontstaan van de Suriprofs, hun ervaringen op het veld, de verbintenis met Suriname en de projecten die zij met de opbrengsten van hun benefietwedstrijden hebben uitgevoerd. Vanaf 2000 hebben de Suriprofs netto ruim €1.8 miljoen opgehaald. Het geld is gestopt in projecten voor de jeugd, het onderwijs, de gezondheidszorg en sport.