Menzo hoofd jeugdopleiding Cape Town

Stanley Menzo (52 jaar) is door Ajax Cape Town aangesteld als nieuwe hoofd jeugdopleiding. De oud-doelman van Ajax zal met onmiddellijke ingang beginnen.

Ari Efstathiou, algemeen directeur van Ajax Cape Town, is blij met de komst van Menzo: ,,Stanley brengt een enorme waarde mee voor de Ajax Cape Town Academy en hij zal ons helpen het gat tussen onze jeugd en de professionele tak te overbruggen. Zijn inzicht en ervaring in het Europese topvoetbal zal ons helpen onze talenten klaar te stomen voor het Europese podium. Hij zal nieuwe trainingsmethodes en technieken meebrengen van onze moederclub en zal, samen met Roger de Sa (hoofdtrainer, red.), de nieuwe systemen doorvoeren in onze club.”

Menzo vertrekt donderdag naar Zuid-Afrika: ,,Het is fijn hier aan de slag te gaan. Samen met de staf kunnen we een extra dimensie toevoegen aan de ontwikkeling van jonge spelers. Zodat ze goede professionals worden. Het voelt goed om Ajax Cape Town te kunnen helpen, maar ook om Ajax Amsterdam te helpen sommige spelers op te leiden die klaar zijn voor Europa. Ik kijk uit naar deze uitdaging. Hoeveel ik hier ook ben om mijn ervaring te delen, ik hoop ook veel te leren van dit mooie land en de cultuur van deze mooie stad.”

Menzo trainde in het verleden AGOVV, AFC, Het Nederlands elftal (keeperstrainer), FC Volendam, Cambuur Leeuwarden, Vitesse (assistent), Lierse SK en wederom AFC.

Reactie verzenden